Antonios krydrede muslinger


Antonio tilbereder muslingerne på samme måde som hans far gjorde det. Antonios far plukkede selv muslingerne ved kysten ud for Tossa de Mar.
Antonio køber dem på markedet "la Boqueria", op til Ramblaen.
Opskriften fik jeg trukket ud af ham da vi var i Barcelone, februar 2001.


Råvarer til 4 - 6 portioner:
2 - 3 kg friske blåmuslinger
1 mellemstort løg
5 fed hvidløg
1 rød peber
1 grøn peber
3 - 4 laurbærblade
Ganske lidt safran

4 spiseskefulde olivenolie
1 glas hvidvin
Saften af 1/2 citron
1 lille glas vand
Salt

Løg og peber hakkes groft.
Olien kommes i gryde og de øvrige sager ( undtagen salt) tilsættes. Varmes til løgene er klare.
Så tilsættes 1 glas hvidvin, saften af 1/2 citron og et lille glas vand.

De skrubbede og sorterede muslinger kommes i og dampes, under låg, indtil de åbner sig. Ryst gryden nogle gange mens de dampes.
Når muslingerne har åbnet sig er de færdige.
De muslinger som ikke åbner sig, kasseres.

Tilsæt salt til sidst
Spises med groft, hjemmebagt brød og resten af hvidvinen.


Husk: Først skrubbes muslingerne rene i koldt vand. De muslinger som ikke lukker sig ved behandlingen, de kasseres! Bagefter, når muslingerne dampes, så er det de muslinger der ikke åbner sig, der kasseres.