Vignet: Æbler
Saftig banankage


Denne her opskrift er blevet væk flere gange - indtil videre har vi været heldige og har fundet den igen. Men nu lægger jeg den ind på nettet, så ved jeg fremover hvor den er.
Det er oprindeligt en svensk lækkerbidsken som jeg har fordansket.

Ingredienser
100 g smør
1 dl nøddekerner
3 modne bananer
2 æg
2 dl sukker
1 dl kærnemælk
3 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk vanillekorn - eller tilsvarende vanillesukker

Smelt smørret og lad det afkøle en smule. Hak nødderne. Mos bananerne med en gaffel.
Pisk æg og sukker sammen. Rør det smeltede smør ned i de sammenpiskede æg. Bland mel med bagepulver og vanille og tilsæt også dét til æggemassen.
Kom til sidst de hakkede nødder og bananerne i. Rør sammen.
Hæld dejen i en smurt form.
Bages på nederste rille i 50 - 60 minutter ved 200 grader.

Server kagen med hindbærsauce og pudret med flormelis.


Hindbærsauce

225 g frosne hindbær
1/2 - 1 dl vand
2 - 3 spsk flormelis

Tø bærene op. Findel dem i blender eller tryk dem gennem en si.
Bland bærmosen med vand og sukker.
Server saucen afkølet - den er også god til is!




Link til forsiden Link til oversigt over opskrifter