Farsbrød fra Tennessee


3/4 kg hakket oksekød
1/4 kg hakket svinekød
3 skiver hvidt brød + ca 2 dl vand
2 æg
3 tsk salt, 1/2 tsk peber
2 pillede, hakkede løg
4 - 5 stilke bladselleri. Groft revet
3 store, skrællede og groft revne gulerødder
2 - 3 spsk olie
Timianblade efter behag
5 - 6 spsk koncentreret tomatpuré
Chilipulver

Bland de to slags kød.
Udblød franskbrødet, med skorpe, i de 2 dl vand og rør det i kødet sammen med æg, salt og peber.
Blancher det hakkede løg og de revne grønsager.
Tilsæt krydderier.
Fyld farsen i en smurt form.
Bages i vandbad ved 160 grader i omkring en time.Midt i ovnen

Serveres med et saftigt, hjemmebagt brød og årstidens salat.

PS: Istedet for vand bruger jeg indimellem 2 dl rødvin til at udbløde brødet i. Det er uoriginalt i forhold til Tennessee opskriften - men det giver en god smag.