|
Chokoladefudge
Rigtigt guf som er nemt at lave og som smager betydeligt meget bedre end de kæmpeskildpadder fyldte med transfedtsyrer som vi plejede at høvle i os under vores teammøder.
Ialt ca 20 stykker
Har det bedst ved at blive opbevaret i køleskab - så længe de nu varer.
Ingredienser:
6 1/4 dl ( 310 g) flormelis
1 1/4 dl sødmælk
30 g smør
2 spsk kakaopulver
1 tsk vanillesukker
1 1/4 dl ( 60 g) groft hakkede valnødder
Smør en form ( ca 21 x 11 cm) med smeltet smør eller med olie.
Dæk bunden med kraftigt madpapir, så det går op over de to af siderne.
Put flormelis, mælk, smør og kakao i en mellemstor, tykbundet kasserolle. Rør om ved lav varme indtil massen er jævn og sukkeret har opløst sig.
Er der kommet meget sukker op på grydens kant børstes det ned i gryden med en bagepensel.
Kog blandingen op. Lad den koge i 8 minutter - eller til man kan lave 'knækprøven' ( 115 grader).
Lad massen afkøle noget, tilsæt vanillesukker og pisk kraftigt indtil blandingen begynder at størkne og mister sin glans.
Hæld blandingen ned i formen og lad den størkne helt.
Tryk de hakkede valnødder fast på overfladen inden blandingen er størknet helt.
Når fudgen er størknet helt, skæres den i firkanter.
De hakkede valnødder kan også puttes direkte i blandingen inden den hældes i formen.
|
|
|