|
|
|
Gratin med pastinakker
5 - 6 små pastinakker
60 - 70 g smør
1,5 dl. hvedemel
2 dl. kogevand fra pastinakkerne
1,5 dl mælk
5 æg ca 1 dl. revet parmesan
salt
Pastinakkerne skrælles og koges i letsaltet vand.
De skal ikke koges for møre. 8 - 10 minutter max.
Gratinsovsen laves som vanligt:
Smøret smeltes i en gryde, melet kommes i og der røres til massen er blevet en smidig og blank klump.
Så tilsættes kogevand og mælk lidt efter lidt. Der røres mens massen tykner. Vær forsigtig med at den ikke brænder på.
Lad gratindejen svale af. Tilsæt æggeblommerne og rør godt til. De kogte pastinakker skæres i terninger og kommes i. Parmesan, salt og peber tilsættes.
Æggehviderne piskes stive og vendes i.
Gratindejen hældes i en smurt, raspet gratinform.
Der drysses hvederasp ovenpå.
Bages i ovn ved knap 200 grader i 60 minutter.
En god svampestuvning og en frisk salat smager godt til.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|