|
|
|
Brød af rugbrødsrester
En rest rugbrød - fra 200 til 300 g.
Det behøver ikke være så nøjagtigt. Når man har prøvet det nogle gange har man en fornemmelse af hvad der går an.
50 g gær
En passende mængde mel - vel en 600 - 700 g
Salt og lidt sukker
Bræk brødet i mindre stykker og læg det i blød i koldt vand. Gerne i køleskab.
Når brødet er helt gennemblødt mases det med en gaffel. Godt og grundigt.
I en skål kommes lunkent vand så der vel ialt, med iblødsætningsvandet, er brugt en 8 - 9 dl.
Gæren opløses i det lunkne vand.
Det opblødte, maste rugbrød tilsættes sammen med iblødsætningsvandet.
Der røres godt - og de eventuelt resterende klumper mases ud.
Tilsæt salt og sukker.
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt indtil dejen har en passende æltbar konsistens.
Ælt det hele godt.
Stil til hævning - til dobbelt størelse.
Del i to brød, lad det hæve i ca 45 min og bag 35 minutter ved 200 grader.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|